fbpx

Growit

Planteskud dyrket som mikrogrønt på hampemåtter

Der findes rigtig mange planteskud der egner sig til at blive dyrket som mikrogrønt. Der er over 100 sorter der anses som egnede og mange der kunne være egnede, men blot ikke er populære nok endnu til at komme på listen. Nedenfor er der et udpluk af de mest populære og som man bør prøve at dyrke. Vi har selvfølgelig et langt større sortiment, så det er bare at spørge, så finder vi det I mangler og vejleder jer i den rette metode til dyrkningen.

Radiser

Der er mange variationer af radiser.

Rosen radise, Rambo radise og Grøn radise er nogle af de mest populære sorter at dyrke da de er meget taknemmelige at arbejde med. De gror hurtigt og uden de store udfordringer og så har de en god variation i farver.

  • Rambo er helt bordeaux
  • Rosen har pink/rosa stængel med grønne blade
  • Grøn har grøn stængel og grønne blade

Solsikkeskud

Solsikkeskud er et virkelig spændende planteskud, da det har en lækker konsistens som gør sig godt i salaten. Dette skud er kraftig i stænglen og har derfor også en god sprødhed samt et hint af nøddesmag. Det er flotte store blade som er fyldige og minder om sukkulentblade. Når de sætter det 3. blad skifter smagen over til mere bitterhed og træstruktur i konsistens.

Tallerkensmækker

Tallerkensmækkeren er populær og ofte brugt, når der skal et anderledes udtryk på tallerkenen. Den har en meget skarp stærk smag hen af wasabi og kan dyrkes op til både små og store tallerkenblade. De store frø kræver dog en stor mængde tålmodighed da de er lang tid om at spire og gro, men det er ventetiden værd!

Grotid 21-30 dage 

Koriander

De specielle korianderskud, har et helt særligt udtryk, da de ofte serveres med frøskallen på. Det giver en knasende effekt og smagen af koriander i det helt tidlige stadie er intenst og frisk. 

Amaranth

De flotte små spinkle skud af Amarant er ikke til at stå for. Deres intense røde farve og let jordagtige smag hen af beden giver en nuance og dybde, og så imponerer de på toppen af alle retter.

Ærteskud

Ærteskuddene er kendt og anvendt af mange. Smagen af ært er kraftigt til stede og de flotte antenneagtige grene giver et helt anderledes og kunstnerisk præg på anretningen.